Asperges met verse zalm en mousselinesaus

Benodigdheden (voor 4 personen):
2 kg. asperges
4 moten verse zalm zonder vel en graat à 75 gr.
zout

Voorverwarmde oven (180°C)

Saus:
3 eieren
3 el. aspergevocht
3 el. kruidenazijn
175 gr. roomboter
1 dl. room zonder suiker
citroensap
sjalotjes
zout en peper

 

Bereidingswijze:
Schil de asperges en kook ze met een beetje zout in ± 20 minuten gaar. Zout de zalm licht, wikkel ze in folie en leg ze in de voorverwarmde oven totdat ze gaar zijn (± 10 minuten).

Kook ondertussen voor de saus het aspergevocht met de kruidenazijn in (indikken). Klop de room op en voeg het citroensap toe. Roer de room door het vocht. Pan van het vuur. Zet de pan nu in een andere pan met heet water (op het vuur). Splits de eieren en klop de eidooiers los. Voeg die bij het vocht. Smelt de boter en voeg deze toe aan het vocht. Maak met zout en peper op smaak.